Papillon (2018)

Handling:

Henri ”Papillon” Charriere döms till livstids fängelse för ett mord han inte begått och skickas till straffkolonin i Franska Guyana. Han har bara ett mål: Att fly. Han slår sig ihop med Dega, en man som fängslats för skattebrott, och lovar att beskydda honom. Efter otaliga flyktförsök och år av isolering flyttas Papillon till den beryktade straffkolonin på Djävulsön. En plats som ingen lyckats fly från tidigare. Denna nyinspelning av klassikern från 1973 är baserad på en sann historia och en bästsäljande bok.

 

 

*********

Ibland kan en "remake" bli till det bättre, eller ibland bli till det sämre, även om man i det stora hela kan skymta miljön som detsamma som orginalfilmen, så är det verklighetstroget spelat ,både dem som spelar dem intagna och dem som spelar vakterna, hård och brutal attityd mot dem som är på straffkolonin.

En bra underhållningsfilm i brist på annat, meningen är väl inte att den skall spegla exakt orginalfilmen, men i det stora hela så är det ändå en okej film, men väntar jag 2-3 år så kanske jag kan köpa den för en 50-lapp ,för mer än så är den tyvärr inte värd.

 

Betyg 3/5

 Speltid: 2 h, 13 min
 
 
Sågs på bio den 8/10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0