Borg

Handling:
Borg är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.
 
********
Det är kanske jag rent allmänt som inte gillar drama men sen beror det också lite på vad det är för typ av Drama,
när jag såg filmen "Ted" på bio så var jag imponerad av Adam Pålsons gestaltning av Ted Gärdestad. Med Borg så är jag inte lika imponerad, men kanske mer för att jag inte är en fanatiker av sport. Men den var ändå sevärd.
Det som är mindre intressant är att se när han enbart drivs av tanken att bli bäst och vinna, för mig spelar det ingen roll, utan att man presterar det bästa man kan och ha roligt.
Sen så är det klart man vill vinna om man brinner för sporten, men oftast slutar det med att man blir arogant och bara tänker på sig själv. När man tittar på sport så är det många gånger värdsklass och det är det svårt att få till när man filmatiserar och jag tycker då att i Borg har dem lyckats relativt oki ändå.
 
Betyg 2/5
 
 Speltid: 1 h, 43 min
 
Extramaterial:
Bakom kameran intervjuver


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0