Förhandsvisning: Green book

Måndag 17 december förhandsvisar Filmstaden den hyllade "Green Book" för dig som är guldmedlem. Förhandsvisningen startar 18:00. Biljetterna till visningen släpps 10 december klockan 17:00.
 
Om filmen
År 1962 går nattklubbsvärden Anthony "Tony Lip" Vallelonga med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en lång turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till. Från början så har de båda mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också befinner i en värld som ser ner på dem båda  - och där börjar en oväntad vänskap. Chockad över att bevittna verkligheten för svarta amerikaner i den segregerade södern, blir Tony doktorns mest orädde försvarare och Don återbetalar Tonys lojalitet genom att hjälpa honom skriva dagliga kärleksbrev till sin fru.
 
 
Biljetterna släpps 10 december klockan 17:00.

VIKTIGT! I Stockholm kan biljetterna kan endast hämtas ut på Filmstaden Sergel, Filmstaden Scandinavia eller Filmstaden Söder. I övriga städer kan biljetterna hämtas ut på valfri SF Bio-biograf (med undantag för Göta i Göteborg, Spegeln och Royal i Uppsala samt Royal i Malmö). Biljetterna hämtas i den stad man vill se föreställningen.

Max två biljetter gäller per medlem på den här förhandsvisningen. De är kostnadsfria och identifikation sker med id- eller körkort alternativt digitalt medlemskort, som scannas. För att undvika köbildning så är det bra att ha identifikation redo vid biljettuthämtningen.

 

"Green Book" förhandsvisas på följande biografer:

Stockholm: Filmstaden Scandinavia, Filmstaden Sergel och Filmstaden Söder
Göteborg: Biopalatset och Filmstaden Bergakungen
Malmö: Filmstaden Storgatan
Gävle: Filmstaden
Helsingborg: Filmstaden
Jönköping: Filmstaden
Karlstad: Filmstaden
Linköping: Filmstaden
Luleå: Filmstaden
Lund: Filmstaden
Norrköping: Filmstaden
Umeå: Filmstaden
Uppsala: Filmstaden
Västerås: Filmstaden
Växjö: Filmstaden
Örebro: Filmstaden
Sundsvall: Filmstaden

 

Förhandsvisning: The Wife

Torsdag 29 november förhandsvisar Filmstaden "The Wife" - med en briljant Glenn Close i huvudrollen - i utvalda städer, för guldmedlemmar. Förhandsvisningen startar 18:00. Biljetterna till visningen släpptes 26 november klockan 17:00 och finns kvar så långt lagret räcker.
Dock endast för guldmedlemmar.
 
Om filmen
Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog.
 
 

"The Wife" förhandsvisas på följande biografer:

Stockholm: Filmstaden Söder
Göteborg: Biopalatset
Malmö: Filmstaden Entré
Uppsala: Filmstaden

 

Observera att biljetterna måste hämtas ut på den biograf som filmen förhandsvisas på.

Tex i Göteborg så visas den på biopalatset, då sker ingen uthämtning på Bergakungen tex.

 

Overlord

Handling:
Dagen före landstigningen i Normandie släpps en grupp amerikanska fallskärmsjägare ned bakom fiendelinjen för att utföra ett uppdrag som är avgörande för invasionens framgång. Men när de närmar sig sitt mål, en naziockuperad by, börjar de ana att det är mer än en vanlig militäroperation på gång i det lilla samhället.
 
****
Inledningen av filmen som visade hur det krigades för fullt blev man impoinerad av, tyvärr är det nog så att nazismen fortfarande är ett dragplåster, i alla fall när det gäller i filmvärlden, ser film bolagen sin chans att tjäna pengar där så är dem inte sena. Överraskad är jag och filmen är betydligt bättre gjord än vad jag hade hoppats på. Filmen hade sina dalar och man kunde stundtals lätt kunna se/räkna ut vad som skulle hända härnest. zombie-effekterna i andra halvan av filmen hade mer med ett experiment att göra än nazizmen men filmen är kanon, tyvärr så tror jag att detta är en film som glöms bort inom något år efter lanceringsdatum.
Är bara glad ifall jag har fel i detta fall.
 
Betyg 4/5
 
 Speltid: ca 1 h,49 min
 
Sågs på bio den 23/11RSS 2.0