Blood Work (Blodspår)

Handling:
Terrell McCaleb, en pensionerad FBI-agent, har nyligen genomgått en hjärttransplantation. Han hyrs in av Graciella Rivers för att undersöka hennes syster Glorias död. Av en händelse är det Gloria som Terrell fått sitt hjärta från. Gloria har mördats av en seriemördare som Terrell tar upp jakten på.
 
***************
Utan att tveka så kan jag säga att Blood Work är en av Clint Eastwoods vassaste filmer,
den räcker kanske inte hela vägen fram men inte långt därifrån. Det som kan ses som ett minus
är att vissa scener kunde man i princip förutse trots att man inte sett filmen tidigare.
Däremot så var inte gärningsmannen den man trodde utan här fick man tänka strået vassare. Oftast
är det den som man minst anar. Men rätt tidigt så tror jag Clintan (Terrel) fick upp ett spår.
Poliserna från det andra distriktet som tror att dem vet allt och kan allt, drar ner betyget då dem inte ens utreder det som Terell utredder, "detaljer"
Så sammantaget så är det här en mycket bra film, väl värd att se om man gillar Clint Eastwood,
det är inte bara i Western-filmer som han levererar.
 
Betyg 4/5
 
 Speltid: 1 h,50 min
Extramaterial:
The making of Blood Works
Interview with Clint Eastwood and Paul Rodriguez
Two trailers

Absolut makt/Absolut Power

Handling:
Yrkestjuven Luther Whitney (Clint Eastwood) gör inbrott i miljardären Walter Sullivans (E.G. Marshall) hem. När Sullivans unga fru Christy (Melora Hardin) oväntat kommer hem tillsammans med USA:s president Alan Richmond (Gene Hackman) gömmer sig Luther bakom en spegel som man kan se ut genom men inte in genom och han ser dem ha våldsamt sex. När presidenten blir för våldsam attackerar Christy honom med en brevkniv. Presidenten skriker efter hjälp och två Secret Service-agenter stormar in i rummet och de skjuter ihjäl Christy. Sedan så städar de brottsplatsen och de får det att se ut som om en inbrottstjuv dödade henne. Luther blir upptäckt, men inte förrän han tar brevkniven med Christys fingeravtryck och presidentens blod. Luther tvingas att fly, men när han ser presidenten på TV, sida vid sida med sin vän Walter Sullivan bestämmer han sig för att få bort presidenten från makten och få ett slut på korruptionen.
 
*******************
Nu så har jag börjat titta igenom dem filmer som jag har med Clint Eastwood där han själv är med framför
kameran och jagar skurkar. Absolut Power är en politisk thriller/drama kanske inte fullt med actionscener som i andra filmer men den är för övrigt bra ändå. Ingen av Clintans starkare filmer men fungerar då han är både skådis här och regissör. Slutet sänkte dock betyget i sin helhet tyvärr men filmen får godkänt och gillar man Clint Eastwood så är det bara att införskaffa Absolut Power.Clint spelar tjuven Luther och det gör han ganska bra även om man är van att se han som den som jagar tjuvar i normala fall.
 
Betyg 3/5
 
 Speltid: 2 h,1 min

First man (Behind the scenes)

Var ju och såg First man på Bio i oktober, så tänkte jag söka på hur dem spelade in filmen, vilket kan vara intressant vilka effekter dem använder sig utav..
 
Så i dessa tre klipp så finner du Bakom kameran inspelningar ,Borttagna scener samt tabbar av olika slag.
 
 
 
 RSS 2.0