De största imperierna

Handling:
2 500 år före Julius Caesar (en längre tidsperiod än den som ligger mellan honom och våra dagar) uppförde antikens egyptier skickligt byggnader som saknar motstycke i historien. Med genialitet och mänsklig kraft uppförde de världens första överbyggnader i sten. En av dessa byggnader var ända in på 1800-talet världens högsta byggnad. Under två årtusenden banade egyptierna väg för många av de grundläggande byggnadsprinciper som vi använder oss av än i dag - tekniker som stenbrytning, murning och bevattning. Deras tempel, fästningar, pyramider och palats omdefinierade för alltid gränserna för vad som är arkitektoniskt möjligt.
 
******'
Gillar man de största imperierna eller historia så är detta en dokumentär som starkt kan rekommenderas.
Intressant att se hur pyramiderna byggdes, för i många år så har själva byggandet varit en stor gåta. Så kanske får man lösningen i denna dokumentär om man inte redan sitter inne med en del fakta.
 
Betyg 5/5 möjliga
 Speltid:1 h,30 min

Solaris

Handling:
En rymdstation har cirkulerat runt den enda kända vattentäckta planeten Solaris i över hundra år, då plötsligt kontakten med besättningen på stationen verkar ha havererat. Chris Kelvin får
uppdraget att bege sig ut till stationen och utreda dess mystiska händelser som har satt besättningen och stationen ur spel. Väl på plats finner han snabbt ett mycket märkligt fenomen som han även själv faller offer för när minnen och händelser ifrån dem allra mörkaste delar av hjärnan uppdagar sig i fysiska former. Något som verkar ha en direkt koppling Solaris. 
 
*******
När jag såg Solaris hade jag samma förväntningar som när jag såg filmen Moon, men det blev en besvikelse, inte alls i samma anda. Det var mer som ett sömnpiller, man försöker ge filmen en chans och se färdigt den, och mot förmodan så gick det, men att se den igen, det är då inte aktuellt. En remake som kanske är okej, men att rekommendera den till ens vänner och familj är inget jag kommer att göra, finns bättre saker att lägga tiden på än Solaris. Den får en extra poäng mycket på grund av det utmärkta soundtracket av Cliff Martinez så där blir det ett plus men sen kan jag inte i övrigt komma på vad som är positivt med Solaris. Vet i alla fall vad jag skall göra om jag har svårt för att sova, att se Solaris,så bör John blund inte va alltför långt borta..
 
BETYG 2/5 MÖJLIGA
 
 Speltid: 1 h,39 min

Avengers: Infinity War

Handling:
The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar.
 
 
*****
'
Det man kan säga direkt om filmen är att man behöver inte ha långtråkigt i dem drygt 2 h,29 min som filmen är, som i övrigt kändes som att den var över på knappt en timma ,det hände saker i stort sett hela tiden.  Vissa kanske kan tycka att det är alldeles för mycket effekter i det hela men jag var belåten. Speciellt när man bland annat fick återse Ironman och Doctor Strange i denna film. Avengers: Infinity War tycker jag håller betydlig högre klass än vissa andra Marvel-produktioner. Men väldigt få filmer som man ser en skurk visa känslor, hurdana dem är skall jag låta vara osagt, men man blir delvis tagen som tittare med.
Den har allt man kan önska och lite till., kan starkt rekommenderas.
 
Betyg 5/5
 
 
Sågs på bio: 16:e MajRSS 2.0