Supersheriffen slår till

Handling:
Den lilla stadens sheriff har problem. Först rapporterades det om ett stort utomjordiskt monster i parken som visade sig vara något annat och nu har han fått en liten unge på halsen som heter H7-25 och är en utomjording. Grabben visar sig även ha en del extraordinära krafter att tillgå så han försöker hjälpa den motsträvige sheriffen med hans dagliga arbete, dock med blandat resultat.
 
****
 
Alltid kul att se Bud Spencer i action, som vanligt varvat med lite festliga slagsmål. Fler bekanta ansikten i Supersheriffen slår till finns, bland annat den lille pojken som heter H7-25 gestaltas av Cary Cuffey. Han var även med i Närkontakt av tredje graden.. Bud Spencer har gjort filmer som flatfoot filmerna och Banana Joe där han lyckas fullt ut med sin talang. Tyvärr så skulle han ha sagt nej till att medverka i Supercheriffen slår till samt i uppföljaren Supercheriffen slår till igen. Det smärtar att såga en film som ens favorit är med i. Men manuset som sådant och lågbudget film. Man kunde le ibland när han bankade skiten ur Brennan i filmen som gestaltas av Joe Bugner som för övrigt var med i bla Streetfighter och Vi håller på flodhästarna..
 
Tyvärr så ger jag denna film Betyg 2/5 möjliga.. Men den platsar liksom ändå i samlingen med Terence Hill och Bud Spencer..
 
Speltid: 1 h,33 min
 
 

Jeepers Creepers 2

Handling:
En skolbuss full med high school-elever och deras lärare får punktering på en enskild väg, samtidigt som The Creeper har återvänt för att söka föda.
 
** **
 
Har man sett den första filmen så vet man vid det här laget att Creepers inte är nådig när figuren väl
får tag i sina offer. Rädd eller orädd, så länge den är hungrig så finns det nästan inget som kan stoppa dess framfart. Mer än tiden. Oftast så tycker man att uppföljarna är katastrofala men i detta fall tycker jag personligen att Jeepers Creepers 2 är bättre än ettan. Mer spänning och mer skräck får jag intrycket av den här. Fler personer är också involverade för figurens framfart än i första filmen. Bara där får själva skräck konceptet en rejäl uppfräschning.
Mystiken är till viss del borta men det höjs i och med att det är inte bara är en eller två som har huvudrollen utan att det är som sagt fler involverade i det hela.
 
****
Betyg 4/5 , betyget kvarstår alltså från första Jeepers Creepers trots att det är vissa skillnader mellan dem.
Så det återstår att se när 3:an kommer på tal..
 
Speltid:1 h,40 min
Extramaterial:
Trailers
Deleted Scenes
A day in Hell
Storyboard Sequences
Digital Effect
Creeper composer
Creeper Creation
Making Jeepers Creepers 2
Commentary by Writer/Director

Jeepers Creepers

Handling:
Syskonen Trish och Darry är på väg hem från College över ett lov.I den ljumna sommarkvällen
blir de plötsligt omkörda av en skräckinjagande gammal bil och tvingas av vägen. Under den fortsatta bilfärden får de åter igen syn på bilen samt en mystisk figur som rör sig runt en gammal kyrka och ser hur figuren dumpar något på bakgården. Dem beslutar sig för att ta en titt och då mörjar mardrömmen...
 
****
 
Tycker att Jeepers Creepers har ett bra manus och ett skräckinjagande tema, filmerna i trilogin bör dock ses på kvälls eller nattetid för att få ut det mesta av skräcktemat. Den blir aldrig läskig, inte i dem trakterna som en film bör vara i, men samtidigt så behöver den ju inte censureras speciell mycket vilket gör att den är lämplig från 15 år.
Jonathan Breck är det tydligen som spelar Creeper och gör sin roll så otroligt bra. Kan bara hoppas att uppföljarna blir lika bra. Kommer se tvåan och trean inom en snar framtid med..
Jag gillar Jeepers Creepers starkt och låt oss hoppas att jag tycker detsamma även på dem två andra som sagt..
 
Betyg 4/5
 
 Speltid: 1 h,27 min
Extramaterial:
Trailer
Biographies
Audio Commentary
Photo Gallery
Production notes-Behind the Peepers
A Collection of 6 mini featurettes On Making of the Film
Deleted and extended Scenes Including opening and ending sequencesRSS 2.0