Ready player one

Handling:
Året är 2045 och världen befinner sig på kanten till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet - universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday. När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett universum fyllt av mysterier och faror.
 
*****
 
Det tog kanske ca 15-20 minuter innan handlingen i filmen kom igång, men sen så blev det bara mer spännande och spännande och alla fartfyllda race osv, hade det varit i 3D hade man säkert märkt av effekterna ännu mer, men jag för min del var nöjd med att se den i 2D. Wade Watts som är en av dem som söker efter skatten börjar samtidigt känna oåterkalliga känslor, men vad det är för typ av känslor får ni se om vi ska se filmen.
Steven Spielberg är det som regisserat Ready Player One, en film bland många andra. Trailern till filmen var dock inte speciellt lockande, men när man väl sett filmen så är man mätt för en längre stund.
Betyg 4/5
 
 Speltid: 2 h,20 min
 
Sågs på bio den 30/3

Förhandsvisning: Blockers

Den 3 april förhandsvisar SF Bio komedin "Blockers" för dig som är guldmedlem, klockan 21:00. Biljetterna till förhandsvisningen släpps den 28 mars klockan 17:00.
 

Så gör du för att få biljetter!

VIKTIGT! I Stockholm kan biljetterna kan endast hämtas ut på någon av de biografer där filmen visas, från och med 28 mars klockan 17:00. Dessa är: Filmstaden Söder och Filmstaden Scandinavia.

I övriga delar av landet kan biljetterna hämtas ut på valfri SF Bio-biograf i den stad visningen äger rum (med undantag för Göta i Göteborg, Spegeln och Royal i Uppsala samt Royal i Malmö). Max två biljetter gäller per medlem på den här förhandsvisningen och identifikation sker med id- eller körkort alternativt digitalt medlemskort, som scannas. För att undvika köbildning så är det bra att ha identifikation redo vid biljettuthämtningen.

"Blockers" förhandsvisas på följande biografer:

 

Stockholm: Filmstaden Söder och Filmstaden Scandinavia
Göteborg: Biopalatset
Malmö: Filmstaden Entré
Gävle: Filmstaden
Helsingborg: Filmstaden
Jönköping: Filmstaden
Karlstad: Filmstaden
Linköping: Filmstaden
Luleå: Filmstaden
Lund: Filmstaden
Norrköping: Filmstaden
Sundsvall: Filmstaden
Umeå: Filmstaden
Uppsala: Filmstaden
Västerås: Filmstaden
Växjö: Filmstaden
Örebro: Filmstaden

 

När tre föräldrar snubblar över sina döttrars plan att bli av med oskulden under sin balkväll sjösätter de en hemlig operation med målet att förhindra tonåringarna att gå i mål med sina planer.

 Den 6:e April har "Blockers" premiär för övriga besökare...

Den of Thieves

Handling:
I Los Angeles, världens huvudstad för bankrån, är de enda som är tuffare än brottslingarna en specialdivision poliser som leds av Big Nick. När han får höra att den legendariske rånaren Merrimen planerar sin största stöt någonsin, pressar han den svagaste länken i Merrimens liga till att bli polisinformatör. För att ligga steget före polisen utför ligan en serie rån i sin förberedelse inför det omöjliga: att råna Federal Reserve Bank.
 
****
Gillar man en film med lite biljakter, action, bankrån samt lite drama mitt i allt så är Den of Thieves den
ultimata filmen man skall se.Många muskelknutar skall visa vad dem står i gänget som hela tiden försöker ligga steget före polisen. Tycker att actionscenerna kunde blandats ut mer i filmen överlag, för som det är nu så inleder filmen med lite Action, sen tar utfyllnaden vid, känns det som, och efter ca en timma så kommer actionscenerna igång igen, så tradigt är det. Det som får en att sitta kvar i biostolen när jag såg den på bio var den sköna värmen.
Den går att rekommendera men i så fall som en lätt underhållning till en påse popcorn.
 
Man kan också undra hur mycket av dem 2 h ,20 min som är utfyllnad.
 
När den började så inledde det med en fyra och så höll det på ett tag men i slutet så dalade tyvärr filmen vilket resulterar i ett betyg 3/5
 
Speltid: 2 h, 20 min
 
Sågs på bio 23/3.



RSS 2.0