Apornas planet

Handling:
Astronauten Taylor (Heston) kraschlandar på en avlägsen planet styrd av apor, där en primitiv människoras används som försöks- och husdjur. Taylor befinner sig snart på flykt och hans öde ligger helt i händerna på en vänlig vetenskapskvinna och schimpans. Apornas Planet nominerades för två Oscar® 1968 (Bästa kostym och Bästa filmmusik) och vann specialpriset Honorary Academy Award® for Outstanding Make-up Achievement. Filmen är en mäktig upplevelse, från den makalösa inledningen till det kusliga slutet.
 
********
En bra och lysande story på alla sätt, hur man än letar så finns inga fel eller några uppenbara sådana som påverkar betyget negativt. Sen är det ju klart att ju fler uppföljare så kan det med åren riskera att bli sämre, men det får ju inte första filmen att bli en flopp utan precis tvärtom, en succe. Det härliga landskapet som farkosten kraschar i och mot sin överlevnad får Astronatuten Taylor försöka samsas med sina finender på apornas planet.
Lite lam inledning det kan jag ha överseende med när resten av filmen spelas upp utan problem, och denna utgåva med mängder av extramaterial så kan man inte få nog..
 
Betyg 5/5 möjliga
 Speltid:1 h , 47 min
Extramaterial:
Audio Commentary
Make-up Test with Edward G. Robinson
Roddy McDowall's Home Movies
Theatrical Trailers
 
Galleries


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0