Förhandsvisning: Fakiren som fastnade i ett skåp

Måndag 6 augusti klockan 18:00 förhandsvisar SF Bio feelgood-äventyret "Fakiren som fastnade i ett skåp" för dig som är guldmedlem. Biljetterna till förhandsvisningen släpps 31 juli, klockan 17:00.
 

Så gör du för att få biljetter!
Biljetterna släpps 31 juli, klockan 17:00.

VIKTIGT! I Stockholm kan biljetterna kan endast hämtas ut på Filmstaden Sergel och Filmstaden Söder. I övriga städer kan biljetterna hämtas ut på valfri SF Bio-biograf (med undantag för Göta i Göteborg, Spegeln och Royal i Uppsala samt Royal i Malmö).

Max två biljetter gäller per medlem på den här förhandsvisningen och identifikation sker med id- eller körkort alternativt digitalt medlemskort, som scannas. För att undvika köbildning så är det bra att ha identifikation redo vid biljettuthämtningen.

Om filmen
Aja har bott hela sitt liv i Mumbai. Han uppträder på gatorna och människor tror att han har speciella magiska krafter. Efter att hans mamma dött beger han sig till Paris för att hitta sin pappa med en falsk 100-eurosedel i fickan. Första målet är den svenska möbelaffären som han drömt om att besöka sedan han var liten, där träffar han Marie som han direkt blir förälskad i. Aja upplever sedan en rad stora äventyr runt om i världen, ursprungligen i ett skåp, sedan en Louis Vuitton-resväska, en luftballong till Tripoli och en flyktingförläggning i Libyen. I rollerna ser du bland andra Dhanush, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Bérénice Bejo och Gérard Jugnot. Regi: Ken Scott.

 

"Fakiren som fastnade i ett skåp" förhandsvisas på följande biografer:

Stockholm: Skandia och Filmstaden Söder
Göteborg: Biopalatset och Bergakungen
Malmö: Filmstaden Storgatan
Gävle: Filmstaden
Helsingborg: Filmstaden
Jönköping: Filmstaden
Karlstad: Filmstaden
Linköping: Filmstaden
Luleå: Filmstaden
Lund: Filmstaden
Norrköping: Filmstaden
Umeå: Filmstaden
Uppsala: Filmstaden
Västerås: Filmstaden
Växjö: Filmstaden
Örebro: Filmstaden
Sundsvall: Filmstaden


Mamma Mia-Here We go again

Handling:
Gör dig redo att sjunga och dansa, skratta och förföras sommaren 2018! Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, till det förflutna, för att berätta historien om hur allt blev som det blev med helt ny originalmusik baserad på ABBAs låtskatt.
 
 
****
För närvarande etta på biotoppen men efter att jag sett filmen så förstår jag varför. Härlig Abba-musik som man lätt gungar i takt med. Känslomässiga relationer och vredesutbrott och annat bjuds på den här härliga musikalen där man även kan se en skymt av Björn och Benny..
 
Sågs på bio den 26/7

Ant-man and the Wasp

Handling:
Ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter.
 
 
 
****
Även om Ant-man filmerna inte tillhör dem bästa filmerna i Marvel-serien så tillför den alltid något. Har man sett Captain America:Civil War så lär man nog tvinga sig att se även Ant-man and the Wasp med, besviken blir man inte, men det är heller ingen direkt Wow-känsla. Action,Schyssta effekter bjuds det på och ibland även ett gott skratt. Dock så blir det en typ av feelgod stämning som inte alls tillför speciellt mycket.
Frågan är om den lämnar spår och avtryck som den första filmen gjorde, mycket tyder inte på det. Kommer inte ihåg alla namn men Laurence Fishburne var en av karaktärerna och det är då tack vare hans insats som filmen blir godkänd och värd att kolla på.
 
 
Betyg 3/5
 
Sågs på bio den 24/7RSS 2.0