Förhandsvisning: The Shape of Water

Den 5:e Februari 2018 så vankas det Förhandsvisning igen om man är medlem i
Mitt SF, som tidigare skrivits om att det är ersättaren till Bioklubben..  Dock gäller
förhandsvisningen endast för guldmedlemmar..
 

Den 5 februari klockan 18:00 förhandsvisar SF den flerfaldigt Oscarsnominerade The Shape of Water för dig som är Guldmedlem. Biljetterna till förhandsvisningen släpps den 31 januari klockan 17:00.

Elisa jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt. En annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA år 1962. I rollerna ser du bland andra Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon och Richard Jenkins. Regi: Guillermo Del Toro.

Så gör du för att få biljetter

VIKTIGT! I Stockholm kan biljetterna kan endast hämtas ut på någon av de tre biografer där filmen visas, från och med den 31 januari klockan 17:00. Dessa är: Filmstaden Sergel, Filmstaden Söder och Filmstaden Scandinavia.

 I övriga delar av landet kan biljetterna kan hämtas ut på valfri SF Bio-biograf i din hemstad (med undantag för Göta i Göteborg, Spegeln och Royal i Uppsala samt Royal i Malmö). Max två biljetter gäller per medlem på den här förhandsvisningen och identifikation sker med id- eller körkort alternativt digitalt medlemskort, som scannas.

För att undvika köbildning så är det bra att ha identifikation redo vid biljettuthämtningen.

https://www.sf.se/medlem/forhandsvisningar/?utm_campaign=F%c3%b6rhandsvisning+The+Shape+of+Water+-+exkl.+Sthlm&utm_medium=email&utm_source=BizWizard
 
 

The Shape of Water förhandsvisas på följande biografer:

Stockholm: Filmstaden Sergel, Filmstaden Söder och Filmstaden Scandinavia
Göteborg: Biopalatset och Filmstaden Bergakungen
Malmö: Filmstaden Entré
Gävle: Filmstaden
Helsingborg: Filmstaden
Jönköping: Filmstaden
Karlstad: Filmstaden
Linköping: Filmstaden
Luleå: Filmstaden
Lund: Filmstaden
Norrköping: Filmstaden
Sundsvall: Filmstaden
Umeå: Filmstaden
Uppsala: Filmstaden
Västerås: Filmstaden
Växjö: Filmstaden
Örebro: Filmstaden  

*Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller


Filmen om Ted

Årets första biobesök för min del blev som jag misstänkte. "Ted" filmen som handlar om Ted Gärdestads liv.

 Adam Pålsson gestaltade Ted och jag bara sjönk allt djupare och djupare i biostolen, bättre skildring än så här kan man väl inte få vad jag vet..
På 70 talet när Ted och Kenneth fick skivkontrakt på Stickan Anderssons bolag där Björn och Benny var producenter .

På 80 talet så sökte Ted sig till Baghwan rörelsen i Oregon varav sjukdomsbilden blev sen allt mer påtaglig, då han där ansåg sig tillhöra den familjen, vilket inte var så kul för Gärdestad familjen där hemma. Så den handlade mycket även om brödernas relation. Men man blir själv där känslomässigt påverkad när man ser hur sjukdomen påverkar Ted.
 
 

Filmen har sina glanser fullt ut och filmen speglade inte alla Teds mörka sidor utan bara lite grann av dem, vilket jag tycker var fullt godkänd. Ett perfekt drama som man vill ha det..

Betyg 5/5
 
Filmen sågs på bio den 22/1

United 93

Handling:
Berättelsen om vad som hände ombord på United Flight 93, planet som sägs var ämnat att krascha i Vita huset men som istället kraschade i Shanksville, Pennsylvania, när passagerarna bestämde sig för att gå till motattack mot kaparna.Tre träffade sina mål, ett gjorde det inte..
 
****
 
Mer realistisk och Aukustisk känsla än så här tror jag inte att man kommer, inte för att jag vet hur det är att sitta på ett kapat plan och jag hoppas slippa uppleva det med.  Skräckens minuter när passagerarna inser att deras liv tar slut, det enda dem kan göra är att förhindra att planet åker in i Vita huset. Varje gång blir man lika berörd av filmen, och även Flight 93 som handlar om samma plan fast med andra skådisar .Tårarna är inte alls långt borta när filmen är avslutad..
 
Speltid: 1 h,46 min
Extramaterial:
Minnessidor
Kommentarspår
United 93:Familjerna och filmenRSS 2.0