Snowden

Hjälte eller förrädare?  Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen. 

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26 och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.

 

**********'

I en scen så får man se Edward Snowden stå och diskutera lite med Nicolas cage som har en biroll i den här filmen, ingen störra roll alltså, men Gillar man Cage så varför inte.

Joseph Gordon-Levitt passade mycket bra i denna roll. Intressant skildring av Snowden,Sen hur mycket som är tillgjort eller Autentiskt ,det vet jag inte men verkligen trovärdig..

Snowden är ju en hjälpte men tyvärr får han sitt eget land på sig när han röjer känsliga uppgifter om att myndigheterna håller alla över uppsikt.

Såg den på bio och efter att sett den igen så ger jag den åter igen samma betyg

Alltså: Betyg 4/5

Den hade fått fullt betyg om Nicolas Cage hade haft en större roll.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0