Tunnelbanan

 
Tunnelbanan är en realityserie som sänds i Kanal 5 i Sverige. I serien följs ordningsvakter och väktare i Stockholms tunnelbana som tillsammans med personal Trygghetscentralen på Storstockholms Lokaltrafik (SL) övervakar och skyddar resenärer. Trots seriens namn visas även händelser på SL:s övriga kollektivtrafikområden såsom pendeltåg, lokalbanor och busshållplatser i Stockholm och Stockholms län. Förutom ordningsvakter och väktare får man även följa med organisationer som Lugna gatan och Stockholms Stadsmission som samarbetar med SL. Serien är en samproduktion mellan Kanal 5 och SL
 
 
Även samtliga säsonger av tunnelbannan i skrivande stund finns att se på Dplay, som för det mesta är gratis men vill man ha reklamfritt får man ha premium tjänsten. Självklart så har man det.
Också en reality serie som jag kollar på i stort sett varje dag..

Sofias änglar

Sofias änglar är en svensk serie som sänds på Kanal 5, programmet hade premiär 2011. Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper varje vecka folk som varit med om olyckor eller andra traumatiska förändringar i livet att bygga om deras hus för att ge dem bättre förutsättningar.
 
Så det är ett program som jag i alla fall tycker om att titta på. Även om historien/tragiken bakom
i många fall leder till tårar..
 
Så får hoppas att programkonceptet fortsätter för finns många där ute som behöver
hjälp från dessa änglar..
 
Samtliga säsonger finns i skrivande stund på Dplay.se
 

The Meg

Handling:
Ett internationellt undervattensteam attackeras av en massiv varelse man tidigare trodde var utdöd. Deras djuphavsubåt hamnar på Stilla havets botten – med besättningen fångade inuti. I en kamp mot klockan tar de hjälp av djuphavsdykaren Jonas Taylor för att rädda besättningen från det enorma hotet – en 20 meter lång haj känd som ”Megalodon”. Vad man inte visste var att Taylor några år tidigare stött på samma skrämmande varelse. Tillsammans med Suyin måste Taylor utmana sina rädslor och samtidigt riskera sitt eget liv för att rädda alla som är instängda på botten. Ännu en gång hamnar han öga mot öga med det största rovdjuret som någonsin existerat
 
*********
Jason Statham i sitt esse. Kanske inte den vassaste film som han har medverkat i men han gjorde ändå en grymt bra insatts i kampen mot rovdjuret.Dock så ser jag den mer som underhållande än skrämmande, inte alls det musikaliska i bakrunden som i tex Hajen, men för sin tid konkurerar den deffenetivt ut filmer som Piraha tex.
1 h,37 min var en perfekt speltid för The Meg som annars hade kunnat bli lite urvattnad. Statham går på halvfart ,så denna skall deffenetivt inte jämföras med hårdbankad Action och biljakter. Men se om den, kan jag absolut göra. Betyg 4/5.
 
När jag tänkte om så var filmen ett stenkast ifrån 5/5 i betyget pga det bristfälliga manuset, men annars hade det blivit fullpott .
 
 Speltid: 1 h,37 minRSS 2.0