Rampage - Big Meets Bigger

Handling:
 
Davis Okoye är en man som håller människor på avstånd men däremot har ett väldigt starkt band med en synnerligen intelligent gorilla som han har tagit hand om sedan den föddes. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster. Och för att göra saken ännu värre, upptäcker han snart att det finns fler nyskapade alfadjur som river kors och tvärs över Nordamerika och förstör allt i sin väg. Samtidigt måste Okoye försöka få fram ett motgift, inte bara för att förhindra en global katastrof, men också för att rädda varelsen som en gång var hans vän.
 
 
****
Jag som gillar Action och Science Fiction blev som fängslad av Rampage-Big Meets Bigger, speciellt
när The Rock spelar en av rollerna i filmen, Dwayne Johnsons karaktär går inte av för hackor, det gör inte heller Jeffrey Dean Morgan som stjäl uppmärksammheten dem gånger han är med. Men välgjort med snygga effekter, mycket av det är säkerligen animerade inslag osv men verkligen välgjort, en film som kanske inte håller högsta klass men som absolut inte heller ligger lågt ner i budgeten, utan här vågade producenterna att satsa en del kapital och dem lyckades, i mina ögon skapa en film som håller fast tittaren vid filmduken /Tv:n utan avbrott.
En nästan fulländad film..
 
Betyg 4/5
 
 
Sågs på bio den 19/4

2012-Ice age

Handling:
Ett vulkanutbrott på Island frisätter en enorm glaciär som krossar allt i sin väg. Ismassan rör sig med förödande kraft över världen och når snart Usa. Forskaren Bill Hart och hans familj tvingas tillsammans med miljoner andra kämpa för sin överlevnad när de inser vad som väntar-en ny istid.
 
* * * *
 
Ännu en i raden av katastroffilmer, i denna märks dem usla effekterna tyvärr alldeles för tydligt, en B-film utan dess like kan jag konstatera. Det är en film med såpass dålig kvalité när det gäller manus och skådespel att man inte vill göra något annat än att ta sig i kragen och skälla ut sig själv för att man tog sig tid att se filmen. Det är filmer som denna som man kommer ihåg,ofrivilligt, men jag såg färdigt den och försökte på gott och ont ge den en chans till vid ett senare tillfälle, men så blir inte ens fallet. Så den här filmen lär inte bli kvar i min dvd-samling..
 
Betyg 1/5
 
 Speltid: 1 h, 28 min

The Invisible

Handling:
Nick är en smart student med en ljus framtid som av misstag blir brutalt attackerad och lämnas för att dö.
Han fångas i en kuslig andevärld mellan liv och död där ingen kan se honom förutom  Annie, den enda person som kanske kan rädda honom. De måste arbeta snabbt tillsammans för att lösa mysteriet med hans död, innan det är för sent och Nicks chans att bli levande igen går förlorad för alltid..
 
****
En spännande Thriller där spänning och drama avlöser vartannat. Den påminner om den svenska filmen Den osynlige där temat är i stort sett lika, men jag föredrar nog hellre The Invisible framför allt, även om denna kanske inte är den mest spännande Thrillern jag sett, men den ger ändå till viss del kalla kårar..
Musiken i filmen gör ju sitt till och får sammantaget filmen att leverera, som så många andra kan jag ha viss kritik till slutscenerna, men över lag så är filmen ett måste. The Invisible alltså..
 
Betyg 4/5
Speltid: 1 h,46 min
 
Extramaterial:
*Deleted Scenes
*Music videos
Feature Audio CommentaryRSS 2.0