The 51st state

Handling:
Elmo McElroy är en kemist som tillverkar olagliga syntetiska droger och reser till Liverpool i hopp om att finna en bra marknad för sin senaste produkt. Där planerar han göra en sista stor "deal", innan han drar sig tillbaka för gott. Men saker och ting går fel då hans brittiske guide till rave-världen i Liverpool visar sig vara en stenhård anti-amerikan.
 
****
Som  ett Samuel L Jacksson Fan, så tycker jag att The 51st state varvar komedi med action precis lagom, Action-genrén tar över så klart, men man kan se även glimtar av komedi-genrén ibland.
Kanske inte den starkaste film som Jacksson varit med i, men den får godkänt då han har med sin humor och charm, även i action scenerna. Sen att han tar en sportbil och kvaddar i en sophög får man ta med en nypa salt.
Nu när jag såg den första gången så tyckte jag relativt skapligt om den, men ska man se om den nån gång framöver, så får man kanske andra åsikter, så det är en film jag inte hade tänkt mig att se speciellt ofta.
Men klart jag blev nyfiken hur den var när Jacksson var med, Dem roliga replikerna som ibland dyker upp är också ett plus.
Så samlar man på Samuel L Jacksson filmer så platsar den garanterat i samlingen.
 
Betyg 3/5
 
 Speltid: 1 h,28 min
Extramaterial:
Trailer
Intervjuver
 

IT (DET)

Handling:
Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden.
****
 
Först tänkte jag inte att se filmen då jag trodde att den kunde vara sämre än orginalet, men när jag till slut valde ändå att se den på bio så är jag bara tacksam att jag gick och såg den, så bra som IT 2017 är så bra var inte den äldre IT på långa vägar..
Framförallt med nyare filmteknik så kan man också göra mer effekter än tidigare,inte lika hemsk som ex Annabelle men den gör själ för namnet och gör genrén skräck rättvisa.
Pennywise gestalsas här av Bill skarsgård som gör sin roll utomordentligt lysande. Han är inte med så speciellt mycket om man ser till helheten och när han väl är med så blir det mycket datoreffekter, det är lite synd, annars hade det varit helt perfekt, filmen i sig måste då ändå införskaffas .
 
Betyg 4/5
 
 
Sågs på bio den 25/8
 

The hitman´s Bodyguard

Handling:
Världens bästa livvakt får en ny klient, en ökänd torped. De har varit på motsatta sidor i åratal och hatar varandra. Nu måste de samarbeta och de har 24 timmar på sig att ta sig till Haag för att vittna mot en blodtörstig diktator men dem har märkt att även dem själva har några skumma typer efter sig .
 
* * * * *
 
Samuel L Jackson och Rynan Reynolds i sitt Esse, det är främst därför jag valde att kolla på
The Hitman´s Bodyguard, här är det 70% Action i denna film samt 30% Komedi och det kallar jag lagom, hade det blivit för mycket komedi av det hela det nog spårat ur, men här blir det lagom, samtidigt som Action -Genrén är den överhängande biten,varav det blir under den katégorin som filmen hamnar under..
Tror dessutom att filmen/manusett inte hade fungerat så vidare utan Samuel L Jacksson. Det är säkert flera som provspelade för hans roll men det var Samuel dem fastnade för och det med all rätt.
The Hitman´s Bodyguard har fått delar av kritik att den är för lång men jag tyckte den var alldeles lagom, så tiden är inget jag stör mig på, däremot kunde dem ha med lite mer av skurkarnas sida så inte storyn enbart handlar om dem två.. Annars är filmen helt okej.
 
Även denna film är ett måste när jag köpt den på dvd, däremot så blir det ingen ny recension av den då, känns lite onödigt att skriva om samma film två gånger..
 
Betyg 4/5
 
 Speltid: 1 h, 58 min
 
 
Filmen sågs på bio den 21/9RSS 2.0