Rush

Handling:
Formel 1-förarna James Hunt och Niki Lauda är bittra rivaler både på och utanför banan. Under tävlingssäsongen 1976 är båda villiga att riskera allt för att bli världsmästare men bara en som kan vinna..
 
* * * *
 
Eftersom filmen till största delen är baserad på verkliga händelser så vet man i stort sett redan innan vad som händer, om man inte är ett formel 1 fan och inte har hängt med i sporten. Har man det så vet man, men närmare verkligheten kan man inte komma, som dem gör i Rush. Många actionscener till trots så är dramatiken överväldigande i många sammanhang under filmens gång, därav jag lägger den under "drama".
Realistiska scener gör att man får känslan av att själv sitta i en formel 1 bil. Den är charmig på sitt sätt,
action,dramatik och en gnutta humor kan man skåda lite då och då. Men kan stenhård rivalitet både professionelt och privat bytas till respekt och medmänsklighet? Svaret på det får man om man kollar på Rush, filmen som i stort sett får med allt man behöver veta om rivalitet inom formel 1 branchen.
 
Småseg i någon scen, annars håller den rakt igenom på sina drygt två timmar, jag minns att detta var en av dem filmer som förhandsvisades på bioklubben under 2013 och man kunde inte vara annat än nöjd efteråt.
 
Betyg 4/5
 
 Speltid: 1 h, 57 min
Extramaterial:
Deleted Scenes
The light of speed and filming
med mera....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0