En världsomsegling under havet

Handling:
Kirk Douglas, Paul Lukas och Peter Lorre spelar tre överlevande skeppsbrutna, som tas tillfånga av den mystiske Kapten Nemo - briljant spelad av James Mason. Nemo, som pendlar mellan geni och galenskap, har gett sig ut på en dödlig världsomsegling under de sju haven. Men hinner den tillfångatagna besättningen stoppa Nemos onda plan - innan han utplånar världen?
 
****
Spännande med Kapten Nemo spelad av James Mason, braliant utfört, också en skådespelare som tyvärr inte är i livet, man kan bara undra hur nyare filmer skulle blivit. Det märks stundtals i filmen att det är Walt Disney som är skapare/producent, kvalitén kan man inte påtala då det var bra gjort för att va gjord 1954. Man kan säga att kapten Nemos roll var en av höjdpunkterna i filmen. Annars under sina drygt två timmar så blev det lite mer segdraget förrutom när kanibalerna på Ön blev skogstokiga samt Bläckfiskattacken.
En helt okej familjefilm efter omständigheterna, se den men inte för ofta då man kanske vill spendera två timmar på annat.
 
Betyg 3/5 
 
Speltid: 2 h,2 min
Extramaterial:*
Jules Verne & Walt Disney :Explorers of the Imaginition
Monsters of the Deep
The humbolt Squid
Lost Treasures
Tour of the Nautilus
 
*Extramaterialet är textat på svenska


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0