Mordet på Orientexpressen

Handling:
Vad som börjar som en extravagant tågresa genom Europa utvecklas snabbt till ett av de mest spännande mysterier som någonsin berättats. För en av tågets passagerare ska resan bli den allra sista, och alla övriga medresenärer är misstänkta. Tiden är knapp och en man måste lösa pusslet innan mördaren slår till igen.
 
****
Ibland vet man inte om det är Agatha Christie eller regissören till Mordet på Orientexpressen som försöker vildseleda en att tro att det är en viss person som är mördaren, men vem har sakt att det skulle vara enkelt.
Under dem första 30 minuterna så fick jag en föraning vem det kunde vara, jag fick delvis rätt i alla fall men det är långt ifrån hela sanningen. Utan att vara för detaljerande så var det snygg miljö och förmodligen hade dem lagt mycket touch vid att det skulle se så verkligt ut som möjligt.Det var ett kärt återseénde av Judi Dench bland annat och så var så klart Johnny Deep med också. En smalfilm men ändå tillräckligt för att ibli ihågkommen länge.
Har sen tidigare varken sett filmen från 74 eller läst boken så det var rätt överaskande mot slutet av filmen..
 
 
Betyg 5/5
 
Speltid: 1 h,54 minm
 
Sågs på bio den 27/11

Rat race - Sk(r)attjakten

Handling:
En excentrisk miljonär samlar ihop ett gäng människor på sitt hotell i Las Vegas och förkunnar att de ska få tävla om två miljoner dollar som han låst in i en förvaringsbox i Silver City, New Mexico. Den som hinner dit först vinner pengarna. Utöver det är den enda regeln är att det inte finns några regler. Under tiden låter han andra miljonärer satsa pengar på vem av tävlingsdeltagarna de tror kommer att vinna.
 
****
Rowan Atkinson i sitt Esse ovavsett vilken karaktär han spelar, man är van att förknippa han med Mr.Bean.
Här är han i något men inte mycket mer seriös karaktär, likadant här, skrattmusklerna får jobba stundtals.
Tokrolig från början till slut i stort sett, i alla fall 90% av filmen vilket är mer än godkänt.. Även om konceptet i filmen är en aning generande så är den helt klart sevärd. Inte ofta jag har samma åsikter som filmkritiker och inte heller i detta fallet.. Tar man filmen som den skall vara ,en komedi så är det den bästa tänkbara,den har sin charm och finns nån gång sina gropar med. men man får även en inblick vid inspelningen på extramaterialet.
 
Betyg 5/5
 
 
Speltid: 1 h,47 min
Extramaterial:
Trailer
Deleted Scenes
The Making Of
Gag reel
Jerry and Andy Calls the Actors
The Giggles
Tv-spot
Teaser
 

Hindenburg

Handling:
Hitlers luftskepp Hindenburg ska göra en spektakulär propagandaresa över Atalnten. SS har
samtidigt fått hemlig information om att skeppet hotas av sabotage och skicker ombord
överste Franz Rittler för att stoppa alla eventuella försök. Flera av passagerarna visar sig att ha motiv, och ju längre mot målet Hindenburg kommer, desto säkrare blir Ritter på att någon kommer försöka spränga
skeppet i luften..
 
****
En realistisk handling om Luftskeppet Hundenburg men där katastrofen kommer in i handligen först efter ca
1h, 45 m och då dessutom i svartvit, så den delen hade dem inte valt att färglägga ,Storyn delvis är ändå relativt bra, så bra att man kan godkänna filmen som helhet men inte så mycket mer efter det. Det finns ännu en drama film om Hindenburg, den är dock på närmare tre timmar och har precis samma namn, men den är inte att förväxla med den här.. Filmen är delvis baserad på konspirationsteorier så det går inte veta exakt vad som stämmer eller inte, men vill man ändå se en relativt bra Drama så se Hindenburg..
 
Betyg 3/5
 
 RSS 2.0