Lights Out

Handling:
När Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara…när lamporna släcks.
 
Kanske inte riktigt en av dem bästa skräckisarna direkt men inte heller en utav dem sämre, utan den hamnar i ingemansland . Effekter av det övernaturliga, så blir det ändå att man skräms stundtals då man inte är beredd på vad som komma skall, såg den på bio under 2016 men då tyckte jag den var tillräckligt bra för att köpa den, inte till fullpris utan när det gått ett tag och den har gått ner i pris.
Sandberg som är en svensk regissör har regisserat Lights Out, visserligen ingen rulle som kommer upp i 90 minuter, men med tanke på det tunna manuset så går det ändå att överleva, med råge..
Kan bara hoppas att säcken är ihopknyten ,och att det inte finns planer på en uppföljare..
 
Betyg 3/4
 
Speltid: 1 h,11 min
Extramaterial:
Borttagna Scener (ca 13 min)

pirates of the caribbean salazar's revenge

Den 25/5 så såg jag även pirates of the caribbean salazar's revenge på bio, efter Alien..
 
 
Handling:
Kapten Jack Sparrow är återigen jagad av sin gamla nemesis, den skräckinjagande Kapten Salazar. Salazar tänker förgöra varenda pirat på haven och Kapten Jacks enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons mytomspunna treudd, en kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven.
 
 
 
 
Jack Sparrow år 2017 är mer en maskeraddräkt än en rollfigur. Den femte ”Pirates of the Caribbean”-filmen har visuella förtjänster, men Johnny Depp verkar numera gå på tomgång.Man kan konstatera att salongen var i stort sett fullsmockad och vad jag såg så var somliga nöjda med den, i alla fall vad som lät på snacket efteråt när alla gick ut. Denna var något kortare än tidigare filmer, men 2 h, 9 min kändes som bara en timma, då man var så inne i filmen och njöt av alla effekter och kameravinklar.
Även om Johnny mest går på Tomgång här så gör övriga skådespelare desto mer ifrån sig istället..
Javier Bardem, Kaya Scodelario är ett par av dem andra skickliga skådisarna..
 
Jag ger den här filmen Betyg 4/5 Möjliga.. 
Men en fråga återstår, blev detta sista filmen eller kommer det nån mer?

Alien covenant

Handling:
När besättningen på rymdskeppet Covenant är på väg till en avlägsen planet i den bortre delen av galaxen, upptäcker de att vad de tidigare trott varit ett outforskat paradis i själva verket är en mörk och farlig värld. De tvingas fly från ett hot mer skrämmande än de någonsin kunnat föreställa sig…
 
Ridley Scott står bakom som regissör till denna Alien film, vilket han även gjorde på den första och även Promethus .. Filmen tog sin handling och ca 20 minuter in i filmen så började man ana oråd att snart skulle det inte bli lika barmhärtande som det har varit tidigare, utan att avslöja för mycket så var min tolkning att den här filmen har blivit snäppet våldsammare än tidigare filmer. Men på något sätt tycker jag ändå bättre om dem äldre Alien filmerna.
Svårt att förklara varför, kanske har det med dem skådespelarna då att göra..
Men gillar ni Alien överlag så se Covenant, ni kanske får ut mer av den än vad jag fick..
 
Betyg 3/5 Möjliga
 
Sågs på bio den 25/5
 RSS 2.0