Life

Ett sexmanna-team ombord på den internationella rymdstationen ISS är på väg att göra en av de viktigaste upptäckterna i människans historia: finna bevis för liv på planeten Mars. Allt eftersom forskningen fortskrider börjar deras metoder få oönskade konsekvenser, och livsformen de nyss upptäckt visar sig långt mer intelligent än någon hade kunnat föreställa sig.

Filmen är regisserad av svenske Daniel Espinosa, med Rebecca Ferguson i en av rollerna.

 

Man satt som klistad i biostolen i stort sett från Början till slut, man hände med i varje ögonblick och i alla skrämmande vråer som fanns i filmens miljö.En försmak av Alien som kommer senare i år..

Fanns det något att önska? Nåt som jag hade viljat se hade varit om någon form av hjälp från jorden hade kunnat göras, men istället blev dem helt utelämnade att försöka råda bot på problemet själva. Varför kan man fråga sig?, svaret får man i filmen som jag för övrigt måste skaffa, även denna.. Älskar Rymd filmer..

En grym nagelbitare som garanterat avskräcker en från alla tankar om rymden..

Betyg 5/5 Möjliga

 Denna sågs på bio 27/3

Kong Skull Island

En udda samling äventyrare skickas tillsammans till en outforskad ö i Stilla Havet, lika vacker som förrädisk. Vad de inte inser är att de är påväg rakt mot den mytiske Kongs område, och dom råkar väcka en av Kongs fiender som har varit i dvala, och det gjorde han rosenrasande. 
 
Med bra skådespelare som
John Goodman, Samuel L Jacksson och Brie Larson så kunde inte den här filmen blivit bättre än vad den var,
på 1h,58 min som filmen var på så kände man sig ändå nöjd, även om den fått vara längre med..
Man kan i alla fall inte klaga på att det är för lite Action i filmen i alla fall. Det påminner mig lite om den klassiska King Kong filmen, där apan klättrar upp för en skyskrapa.
 
Med Specialeffekter och visuella effekter så kändes det som att man var där på plats, trots att jag såg den i
2D-version som är den vanliga versionen..
Denna kommer jag att köpa på DVD så fort den kommit ut till handeln, jag bara måste ha.
Betyg 5/5 Möjliga
Sågs på Bio den 27/3
 

Max Q

Ett rutinmässigt NASA-uppdrag går snett och Endeavour med besättning flyter omkring utan fungerande kontrollpanel i rymden och måste sammarbeta på bästa sätt och även delvis med markkontrollen för att kunna komma levande därifrån, om det nu är så enkelt?
 
 
Har letat efter filmen vid ett flertal filmer men också tappat namnet men till slut kom jag på att den heter
Max Q, den fanns som tur var på Kvarnvideo där den kostade ca 59 kr, så den beställde jag innan risken fanns att den tog slut där med.. Har sett den tidigare på VHS:ENS tid, men det var ett x antal år sedan,. så behöver friska upp minnet och se den igen. Så i detta inlägg kan jag inte ge något konkret betyg men när jag såg den sist så minns jag att den var underbar, så jag kan åtminstonde vara försiktig och säga att den är värd:
Betyg 4/5.
 
Bill Campbell är ju en bra skådespelare som hjälper till att lyfta filmen till den höjdare som den är.
 
Tycker att filmen är lagon lång 90 minuter, så man hinner aldrig liksom tröttna på det, och det är lagom med
specialeffekter, det är inte som vissa filmer ,överflödigt med effekter som får en att sluta titta ,återstår och se om
man har kvar samma beslut som tidigare...RSS 2.0