The Mummy

Handling:
Den egyptiska drottning Ahmanet (Sofia Boutella) väcks ur sin eviga vila för att hämnas på den värld som på ett orättvist sätt tog hennes liv. Med sig ur graven tar hon en ilska och ett hämndbegär som fått tryckkoka i en gravkammare i tusentals år.
 
 
Det är ytterst tveksamt om denna första del i serien kommer kunna garantera en fortsättning, men Universals optimistiska prognos får onekligen ”The Mummy” att kännas som en introduktionsfilm – bland annat planterar man Dr. Jekyll (Russel Crowe) i en betydande biroll. Tom Cruise kunde helt enkelt tackat nej till huvudrollen i The Mummy och försökt hålla sig till Mission Impossible filmerna bland annat, där passar han bättre..
Sen är det något som känns fel när man tycker synd om en mumie (Sofia Boutella) som ser ut att plågas,medan när Tom Cruise flyger som en vante så rycker man bara på axlarna..
Det är inte normalt att jag tycker som filmkritikerna men i detta fall så håller jag med dem fullständigt. Först så tänkte jag ge det lägsta betyget men eftersom ändå Sofia Boutella gjorde en bra roll som en mumie så
beslutar jag mig för: Betyg 2/5
 
 Filmen sågs på bio den 14/6
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0