Moonlight

Filmen hade premiär under 2016 på SF Bio samt Svenska Bio. Men ikväll så visades den på Röda Kvarn i Borås och den drivs av Komunen/Folkets bio. Den var gratis i samband med Pride-festivalen..
 
 
 
Så då tog jag tillfälle i akt och såg den och kan konstatera att den var grymt bra men samtidigt sorglig delvis då den är baserad på verkliga händelser .
Ett porträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder. Chiron växer upp i ett tufft område utanför Miami och kämpar för att finna sin plats i världen. Vägen dit är minsan inte lätt och man får följa delar av hans vandring genom livet.
Det är sannolikt en film som kommer att ses av många, framför allt i kultureliten, oavsett ens plats i samhället så förtjänar alla samma värde, och det är väl lite det som den här filmen ville visa..
Poetisk film och mycket välspelat, och jag som annars inte är så överdrivet förtjust i dramafilmer fastnade för denna film, så det är inte fy skam att man ger just Drama-Genrén en chans ändå..
 
 
Filmen är inte som många andra utan en avstickare och har goda recensioner över lag av både filmkritiker och biopublik och jag är en av dem, se gärna filmen om ni har möjlighet.
Betyg 4/5  (Otroligt då jag inte ens är en drama-fantast)
 
Speltid Ca 1 h, 49 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0