Apornas Planet-Striden

Efter att aporna genomlidit fruktansvärda förluster brottas Caesar med sina mörka instinkter och påbörjar sin jakt på hämnd. När de till slut möts öga mot öga kämpar Caesar (Andy Serkis) mot översten (Woody Harrelson) i en storslagen strid som kan avgöra ödet för båda arterna och planetens framtid.
 
 
Så nu är det dags för sista filmen i Apornas planet filmen..
Biljetterna har redan idag släppts för SF Bio, dock så är försläppet enbart för bioklubbsmedlemmar.
Övriga besökare kan boka från och med Torsdagen den 28/6.
 
 
 

The Great Wall

Handling:
Matt Damon spelar en legosoldat som tillsammans med sin vapendragare, spelad av Pedro Pascal från "Narcos", är på jakt efter "det svarta pulvret"; krut. Sökandet tar dem till den kinesiska muren, där de snart blir varse att ett långvarigt krig rasar mot en mystisk ras av rymdvarelser som dem sen blir indragna och skall försöka hjälpa till.
 
 
Av någon märklig anledning så tyckte jag om filmen när jag såg den på bio, och när jag nu införskade den på dvd för att avnjuta en kväll så var det för mycket som störde mig för att jag skulle kunna njuta av den fullt ut.
Efter att åter igen ha sett filmen så får man några frågor, om denna film får godkänt så kan vem som helst gå in i studio och göra film,stundtals så får den godkänt med bra skådespelare, även ibland dem kinesiska personerna. En blandning mellan Engelska och Kinesiska är inte helt fel, sådant vill man se mer av, men i The Great Wall, rätt underhållande även om själva kinesiska muren är mer intressant än själva filmen i sig.Man märker för lätt kulisserna och den dåliga animationen på rymdvarelserna, nä där är Alien filmerna så mycket bättre gjorda.
Det bästa med filmen är att den är 1 h,39 min lång och inte en minut till.
 
Jag älskar film, men The Great Wall?, Skulle inte tro det, på bion var det en rätt bra upplevelse, men nu
efteråt? Nope.
Betyg 2/5
 
Speltid: 1 h, 39 min
Extramaterial:
Deleted and Extended Scenes
Matt Damon in China
Working with Director Zhang Ymio
The Great Wall Visual Effects
Man VS Monster
Weapons of war
Designing a spectacular world

Moonlight

Filmen hade premiär under 2016 på SF Bio samt Svenska Bio. Men ikväll så visades den på Röda Kvarn i Borås och den drivs av Komunen/Folkets bio. Den var gratis i samband med Pride-festivalen..
 
 
 
Så då tog jag tillfälle i akt och såg den och kan konstatera att den var grymt bra men samtidigt sorglig delvis då den är baserad på verkliga händelser .
Ett porträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder. Chiron växer upp i ett tufft område utanför Miami och kämpar för att finna sin plats i världen. Vägen dit är minsan inte lätt och man får följa delar av hans vandring genom livet.
Det är sannolikt en film som kommer att ses av många, framför allt i kultureliten, oavsett ens plats i samhället så förtjänar alla samma värde, och det är väl lite det som den här filmen ville visa..
Poetisk film och mycket välspelat, och jag som annars inte är så överdrivet förtjust i dramafilmer fastnade för denna film, så det är inte fy skam att man ger just Drama-Genrén en chans ändå..
 
 
Filmen är inte som många andra utan en avstickare och har goda recensioner över lag av både filmkritiker och biopublik och jag är en av dem, se gärna filmen om ni har möjlighet.
Betyg 4/5  (Otroligt då jag inte ens är en drama-fantast)
 
Speltid Ca 1 h, 49 min.RSS 2.0