Häng dem högt

Handling:
Jed Cooper håller på att driva en liten boskapshjord över en liten bäck när ett gäng män omringar honom och anklagar honom för stöld av boskap. Jed visar dem ett kvitto på att han köpt boskapen lagligt, men mannen han köpt kreaturen av visar sig vara en boskapstjuv som har mördat hjordens riktige ägare. Jed säger att han inte visste nåt om mordet, men ingen tror på honom utan de hänger honom i ett träd och rider iväg. Men Jed blir räddad i sista sekunden av den federale sheriffen Dave Bliss som skär ner Jed och tar med honom till Fort Grant, där den territoriella domaren Adam Fenton fastställer att Jed är oskyldig. Jed får ett erbjudande om att bli sheriff men får en varning att inte "döda" dem nio som lynchade honom.
 
 
 
Clint Eastwoods första film som han spelade in i trakterna i Usa, främst i New Mexico.
Handlingen är lite tradig men ca 15 minuter in i filmen tycker jag att handlingen kommer igång på allvar och Clintans karaktär får visa vad han går för i filmen. Sägs att många av Clintans filmer var dubbade, alltså att han inte pratade själv utan att det var andra som röst spelade.men denna tror jag han pratar själv i.
Synd mest att Dennis Hopper som spelar Profeten bara har småroller, han om någon hade förtjänat lite mer utrymme,hur som helst så slår den Clintanfilmerna där skådespelarna är dubbade..
Men jämfört med den här så känns Bud Spencers och Terence Hill film: Trinity-Djävulens högra hand mycket mer underhållande, fast den är dubbad..
 
Betyg 3/5
 
 Speltid: 1 h, 57 min
Extramaterial:
Animerade menyer
Trailer
Scenval


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0