Deepwater Horizon

Baserat på den sanna historien om en grupp arbetare ombord på oljeriggen Deepwater Horizon som exploderade i april 2010 och som utlöste den största oljekatastrofen i USA:s historia. Det finns säkerhetsföreskrifter av en enda anledning, av just säkerhet, men i detta fallet så var det ett par giriga chefer som ville komma igång och borra efter oljan istället för att genomgå ofantliga säkerhetstester, utgången av det hela, vet vi ju nu vid det här laget.
 
Dom åtalades senare för dråp men åtalen lades ner, 11 man i besättningen omkom den här dagen 2010..
Med bra skådespelare som Kurt Rusell ,Mark Wahlberg och Gina Rodriguez så får dom filmen att efterlikna den verkliga katastrofen, gastkramande effekter när oljeriggen blir ett brinnande inferno. Men vems var ansvaret, cheferna som förbisåg säkerheten eller den tekniska chefen som valde att köra på trots varningar från säkerhetschefen?
Ett Extra plus för att filmen var lagom lång, på ca 1 h, och 33 min, inte så mycket utfyllnad utan det mesta riktigt bra kvalité, sen saker som amerikanska flaggan som fanns på platformen, allt förstördes utom just den, det är då inte så trovärdigt, men filmen i sig är att rekommendera, absolut.
 
Betyg 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0