Dunkirk

Dunkirk är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget ,även om filmen var storslagen och fantastisk så grundar den ju sig på verkliga händelser som så klart inte är fantastiska utan mer tragiska. Inget krig är väl vad jag vet fantastiskt.
Dessutom så tillhör filmen inte någon av dom andra 2-timmars filmerna ,varken överlag eller inom krig-kategorin vilket kan vara en lättnat för en gångs skull, vet ej om filmen hade varit lika suverän om den hade varit 2 h,30 min.
1 h,36 min var filmen ungefär och det tyckte jag var lagom..
 
Kanske inte alltid man vill sitta över 2 h och närmare 3 timmar på bio, åtminstonde inte om det inte går att få en kortare paus emellan.
 
Skall man välja av alla scener utan att berätta för mycket så är hel klart krigsscenerna i luften en favorit,
med betydligt suveräna effekter. Helt klart en film att titta på om man har krigsfilmer som ett intresse..
 
Betyg 5/5
 
 
Sågs på bio 26/7

Kommande biopremiärer (I urval)

Tittar ej på så mycket film nu under en period då det är mycket annat som står på agendan, därav det ligger lite lågt med inlägg här. men här kommer en liten lista med kommande filmer på Bio...(ett litet urval):
 
Hemma i Hampstead
Premiär: 28:e Juli
 
Valerian and the City of a Thousands Planets:
Premiär: 2:a Augusti
 
Imorgon börjar allt
Premiär: 4:e Augusti
 
Annabelle 2: Creation
Premiär:
9:e Augusti
 
 
Superswede: En film om Ronny Petterson
Premiär:16.e Augusti
 
American Made
Premiär: 25:e Augusti
 
Det var några av dom filmer som har premiär inom den närmaste tiden.
Och alla filmer kommer säkerligen inte att visas i alla städer utan det är som vanligt på sf.se
man får kolla på för att se om just den specifika filmen visas i din stad. Annars kanske den kommer i ett senare skede eller så beräknar biografen att den inte är så lockande.

Cube

Handling:
Sex människor vaknar upp i vad som först verkar vara en cell. De vet inte varför - bara att de hatar varandra. Snart inser de också att de inte befinner sig i en vanlig cell, utan i en kub. Då återstår bara en fråga - vilken död är den värsta? Att dö en fruktansvärd död i någon av de grymma fällorna, att dräpas av någon av de andra eller att törsta ihjäl? Ingen av de sex tänker vänta på svaret, kommer dom någonsin få se dagsljuset igen?
 
 
En underlig film av flera anledningar men ändå känns Cube inte som ett bottennapp utan mer som en film man skall ta tillvara på, ett lite udda koncept för att vara Science fiction, men både denna och uppföljarna har jag fastnat för, sett denna samt dom andra två tidigare,vilket gör att jag gör allt för att få samlingen komplett.
Medans man kan tröttna på andra filmer om man ser dom för ofta så är denna en film man kan se om och om igen,
dock så är det ingen direkt av skådespelarna som man känner igen från andra filmer.. Däremot så är det välgjort,handlingen kanske inte passar alla men mig passar den defenetivt.
 
Betyg 5/5
Speltid: 1 h,27 min
Extramaterial:
Produktionen
Scenografi
Specialeffekter
Scene Index
Storyboard
Regissörens kommentarer
bortklippta scener
Trailer
Biografier
 
Uppföljare:
Cupe 2: Hypercube
Cube ZeroRSS 2.0