Jumanji-Welcome to the Jungle

Handling:
Genom en förtrollad spelkonsol sugs fyra skolungdomar in i den farofyllda världen Jumanji, där de förvandlas till den respektive avatar de valt, alla med sina unika färdigheter. För att inte fastna i Jumanji i all evighet måste de ta sig igenom sitt livs äventyr - och överleva till sista nivån vilket är lättare sagt än gjort och på vägen så stötter dem på olika faror i Djungeln.
 
****
 
Var ganska neutral innan filmen började och hade inga större förväntningar i händelse att man skulle bli
riktigt besviken, men det blev jag inte. Stundtals så bjöds det på skratt och har man då sinne för humör så lär man ju garanterat införskaffa Jumanji-Welcome to the Jungle. Dwayne Johnsson roll i filmen är spektakulär, skiljer sig lite från övriga filmer han medverkat i men kul att se i en komedi/familjefilm. Vissa av sidokaraktärerna kom tyvärr inte med så mycket utan hade i stort sett bara förprogrammerade meningar som upprepades beroende på vad som sades. Men jag ångrar inte att jag gick och såg filmen men jag tycker tyvärr inte att den kommer upp i samma andra som i Jumanjii med Robin Williams, men näst intill då actionscenerna inte kommer att glömmas..
 
 
Betyg 3/5
 
 
 
Filmen sågs på bio den 28/12 och får därmed avsluta årets biobesök. Inlägget blir också det sista här i bloggen för det här året. Så jag får önska alla läsare ett riktigt Gott nytt år...

Star Wars-The last Jedi

Handling:
Efter att ha funnit Luke Skywalker försöker Rey övertala honom att ansluta sig till rebellstyrkorna, men Luke har tappat tron på jediriddarnas roll i kampen efter att ha misslyckats med Ben Solo. Samtidigt leder Leia rebellstyrkorna i kraftigt underläge, och deras chanser blir inte bättre när det visar sig att Första orden har utvecklat en teknologi som kan spåra deras skepp i ljushastighet.
 
 
****
Carrie Fisher spelade princessan Leia i Star-Wars filmerna, och för dem som inte hängt med så gick hon tragiskt bort under 2016, men blev i stort sett klara med sina scener i The last Jedi, men tyvärr fick hon inte chansen att se slutprodukten vilket är sorgligt.. 
 
En del av filmen kändes som det bara var rent av utfyllnad men det kan man lätt förbise när det väl var action och fäktande med lasersvärd så drog det loss på allvar. Vissa kallar sidospåret för Finn och Rose i filmen för onödig, men jag tycker helt klart om det, får se hur det utvecklar sig när det är dags för nästa episod i den älskade
Star-Wars sagan.
Det tramset som man ibland får se tillför i sig inte så mycket utan det är lite det som man kan se som utfyllnad om man så vill, men som tur var påverkar det inte Storyn i själva filmen. Filmen får i alla fall ett stabilt betyg som inte påverkas hurvida om man ser om filmen eller inte.
 
 
 
Betyg 4/5
 
Filmen sågs på bio den 21/12
 
 
Detta blir den sista filmen före julafton så härmed önskar jag alla läsare av denna blogg
en riktigt god jul..

Suffragette

Handling:
Om fotsoldaterna i den tidiga feministrörelsen, kvinnor som tvingades under jorden i en farlig katt-och-råtta-lek med en allt mer brutal stat. De var arbetande kvinnor som hade sett att den fredliga protesten inte uppnådde någonting. De såg en mer radikal kamp som den enda vägen till förändring. De var villiga att förlora allt i sin kamp för jämlikhet - sina jobb, sina hem, sina barn och sina egna liv.
 
****
 
Kommer fortfarande  ihåg när jag såg Suffragette på bio under 2015 , är ju inte så överförtjust i Drama men filmen handlar om verklighetens händelser förr i tiden där kvinnorna inte hade mycket att säga till om, i filmen så berättas det om deras kamp om lika rösträtt, kanske mer än jag som märkte av dem som sett filmen att ibland så filmade dem in ganska skakiga scener, vilket kanske inte är att föredra som tittare men antar att det fanns en logik bakom det som filmteamet inte har berättat.. Men en skakig upplevelse i alla fall. Bra Storry samt skådespelare, det är ju en film jag gärna ser om igen även om det kanske inte blir så ofta, men mer sånt här, absolut, jämnlikhet mellan män och kvinnor..
 
Betyg 3/5
 
 RSS 2.0