Superswede: En film om Ronnie Peterson

 
Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten
 
 
Dokumentärer är gripande på var sitt sätt, Superswede gjorde en berörd fast Ronnies levnadstid var innan man själv dök upp till världen. En välgjord film om en av tidernas största Formel 1 förare, och vilken inlevelse man fick, man fick reda på bland annat att han brann väldigt mycket för den sporten trots att besvikelserna stod och lurade bakom hörnet. Absolut en film jag tycker man skall se om man har motorsport och formel 1 som favoritsport.
 
Det var då SF Bio och Bioklubben som förhandsvisade filmen för sina medlemmar tisdagen den 15/8,
det tackar jag så väldigt mycket för. Och även om det inte vart den filmen så hade jag utan tvekan gått och sett den ändå, den skall köpas när den släpps på Dvd.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0