Human Planet II

Älskar ju dokumentärer, så efter att ha vunnit en budgivning på Tradera så plockade jag hem Human Planet II,
som i ännu några avsnitt tar oss med på en resa till Bland annat Regnskog och Öken..
 
Ger dokumentären 5/5 Möjliga då Henrik Ekman är en svensk berättarröst och berättar utförligt,
vilka djur och växter som kan överleva på jordens mest ödsliga områden och vad dem har för fördelar ..

Medlem från 2013 i bioklubben

Varit några år medlem i bioklubben,från 2013 och en hel del filmer har jag sett gratis via mina biopoäng och en del via förhandsvisningar/medlemskvällar. Dessa filmer som jag redogör här var helt och hållet gratis på förhandsvisningar:
 
SuperSwede*
Kvinnan på tåget
Mad dog
Snowden*
Love & friendship
Den allvarsamma leken*
Mustang
Pojkarna
Jag är Ingrid
En underbar jävla jul*
Familjen Béiler*
Chef
Hallonbåtsflyktingen
Medicinen
Walking on Sunshine*
Philomena*
Kärlek Deluxe
Mig äger ingen
Vi är bäst
Rush
The Butler
Känn ingen sorg
I give it a year
Hitchcock*
Cockpit
Looper
Hotell Transylvanien
 
 
*Dessa filmer med stjärna är sådana filmer som jag ur eget perspektiv verkligen kan rekommendera andra att se, för dem är visserligen lite smalare filmer, men gud så fint gjorda och man får en riktigt wow-känsla.
 
 
 
Sen finns det förhandsvisningar som jag inte kunnat gå på, men hitills är det 27 st filmer jag sett genom åren enbart på förhandsvisningar i Jönköping eller i Göteborg, så går man mkt på bio så lönar det sig absolut.
 
Alla filmer var så klart inte lika bra men 80% var ändå okej..
 
Självklart är det ytterliger kanske 30-tal filmer som jag sett via bioklubben i form av poängköpta biljetter,
så man tjänar mycket att gå på bio, speciellt om man som jag och andra, har rabattkortet och kan gå för halva priset på Måndagar-Torsdagar i valfri film (Ej 3D)

Superswede: En film om Ronnie Peterson

 
Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten
 
 
Dokumentärer är gripande på var sitt sätt, Superswede gjorde en berörd fast Ronnies levnadstid var innan man själv dök upp till världen. En välgjord film om en av tidernas största Formel 1 förare, och vilken inlevelse man fick, man fick reda på bland annat att han brann väldigt mycket för den sporten trots att besvikelserna stod och lurade bakom hörnet. Absolut en film jag tycker man skall se om man har motorsport och formel 1 som favoritsport.
 
Det var då SF Bio och Bioklubben som förhandsvisade filmen för sina medlemmar tisdagen den 15/8,
det tackar jag så väldigt mycket för. Och även om det inte vart den filmen så hade jag utan tvekan gått och sett den ändå, den skall köpas när den släpps på Dvd.
 
 RSS 2.0