Das Boot

Året är 1941 och den tyska ubåtsflottan deltar i slaget om Atlanten, där man försöker göra så stor skada som möjligt mot engelska fartyg. I original en miniserie, men finns även i tre långfilmsversioner på 149, 209 respektive 293 min.Ingen film har tidigare fångat krigets spänning och fasor med sådan styrka..
 
 
Vissa filmer har passerat sitt bäst före datum för länge sedan, denna film är dock inte en sådan produkt utan det är en film man kan se om och om igen, lite väl lång men annars är det en fantastisk historia och manus..
Skickliga skådespelare är det med..En bra gestalt av den ensamma starke tysken. Och en förbannat bra sådan också.. Betyg 4/5
 
 Speltid: 3 tim,36 min
Extramaterial:
Making of (Ca 30 min)
Regissörens kommentar
Trailer

Ironman

Filmen följer en miljardär och vapentillverkare, Tony Stark, som konfronteras med sina forna synder efter att ha blivit skadad av ett av sina egna vapen. Utrustad med en högteknologisk skyddsdräkt blir han Iron Man och börjar bekämpa ondskan över hela världen.
 
Gillar Man Marvels filmer så skall man se även Irion man filmerna utan undantag..
Istället för djupare karaktärsutveckling blir det action till större delen av filmen, Har man väl börjat se den så går det inte sluta..
En av de bättre filmerna från Marvel vill jag påstå. Det tack vare den realistiska tonen i filmen och... mer eller mindre allt annat som är med i filmen.
Betyg 4/5
 
 Speltid:
2 h,1 min
Extramaterial:
Bortklippta och förlängda scener

Sahara

I sin jakt på en skatt vid floden Niger hamnar Dirk Pitt mitt i en komplott då han räddar livet på en ung vacker forskare. Hon håller på att undersöka ursprunget till ett mystiskt virus som sprider sig över Västafrika och driver de drabbade till vansinne innan de dör en plågsam död. Pitt måste nu finna källan till viruset för att förhindra en världskatastrof. Spåren leder Pitt till högt uppsatta män som är villiga att göra allt för att hindra honom.
 
Det måhända vara en B-film kanske, men en bra sådan som man gärna har i samlingen med dvd filmer.
Fartfyllt äventyr och samtidigt lättsamt underhållande. Den tillhör den skara av filmer man kanske bara ser en gång om året men den håller ändå relativt bra klass för att vara en bra Action film.
Dem skådespelare som var med som Steve Zahn har varit med i bättre filmer än denna.
Betyg:3/5
 
 Speltid:1h,58 min
Extramaterial:
Visualizing Sahara
Across the Sands of Sahara
Making of Sahara
Delteded Scenes with commentary
Easter egg
TrailerRSS 2.0